så går en visningsstädning till

Visningsstädning – Höjer priset vid försäljning

Så, du har bestämt dig för att sälja ditt hem! Nu handlar allt om att se till att du får det sålt till ett bra pris. För att få det bästa möjliga priset för ditt hus se till att det presenteras i ett oklanderligt skick på visningarna.

Gör i ordning ditt hus för försäljning

Fixa det som måste repareras innan du lägger ut ditt hus eftersom många som letar hus inte letar efter något att köpa och genast måsta börja reparera.

Måla rum som behöver det. Foga om kakel i väggar och golv. Måla, tapetsera och byt ut spruckna lister och gamla rör – skillnaden mellan jobb från en snickaramatör eller en professionell är ofta både tid och pengar. Se bara till att du inte tar dig an något som du inte kan hantera – nu är inte tiden för att lära sig av sina misstag. Om du inte har erfarenheten kan det vara väl värt det att ringa in ett proffs.

Professionella städföretag

Fundera över att anlita professionella företag för att rengöra golvmattor, polera trägolv eller för att göra stora målarjobb, kakel eller fog jobb. Din fastighetsmäklare kan hjälpa dig att bestämma vad som bör göras. Fundera över vilken erfarenhet du själv har. Är du en rutinerad husförsäljare och är villig att göra allt jobb som krävs själv för att få huset i rätt skick till försäljning, och kan tänka dig visa det själv, så kanske en annan lösning än mäklare är bättre för dig.

Städa upp i hela huset, gör dig av med skräp i källaren och garaget, putsa fönstren och klipp gräset. Rengör spisen och kylskåpet. Rengör och polera tvättmaskinen, torktumlaren och badkaret. Ett rent hem ger ett bättre första intryck och övertygar köparen om att huset har blivit väl omhändertaget. Kolla dina tak och under diskhon för fläckar som kan indikera läckor. Städa som du aldrig städat förut – när fastighetsmäklaren visar huset för intressenterna, så kan de tänka ”detta hus är smutsigt. Om de struntade i att städa, vad mer struntade de i?”

Rengör alla dörrar. Olja in alla gångjärn om det behövs. Täck över sprickor i väggarna. Leta efter lösa golvplattor, hala områden eller osäkra ledstänger och ta itu med allt som kan skada en eventuellt framtida köpare.

Städa bort leksaker, sportutrustning och anda saker från gården – kanske tycker du att din trädgårdstomte är ljuvligt söt, men det kan avstöta en potentiell köpare. Ställ in soptunnan i garaget och stäng dörren. Ta bort allt skräp från trädgården. Trädgårdsverktyg, skottkärror, barnleksaker, utegrillar, vedhögar – gör dig av med allt.

Städa upp hos grannen. Om du har en granne vars gård är stökig, ge deras barn 100 kronor för att städa upp.

Städa ut och organisera alla köksskåp, skafferi och garderober gör också att huset ser bättre ut. Se till att hemmet hålls rent och i ett bra skick varje dag under tiden för visningarna. Städa ur garderober som får huset att se ut som en förrådsuthyrning. Ta bort oreda genom att förvara saker i källaren, på vinden eller hos en kompis. Hyr ett förråd eller sälj iväg saker du har över om behov uppstår. Håll en loppmarknad för att bli av med alltihop.

Städa tonårsrum

Städa upp i tonåringens rum, särskilt om hen har stötande affischer på väggarna. Gör allt du bara kan för att få bort känslan av oreda i varje rum. Städa upp vid datorn. Lägg de saker du inte använder i lådor och ställ ut i garaget. Rengör och polera alla ytor som samlar på sig damm. Ta bort alla personliga objekt som kan dra uppmärksamheten till sig på visningarna. Lämna endast kvar stora möbler och stora tavlor. Ha inte för mycket onödiga saker framme som gör att det känns trångt.

På dagen för visningen så rengör och städa alla rum. Se till att huset luktar gott – göm bort kattlådan och baka några kakor. Rengör duschen och toaletten ordentligt och fäst extra uppmärksamhet på området där toalettstolen möter golvet (detta är ett problemområde för många utav oss).

Låt fastighetsmäklaren sälja. Om du och din familj är hemma på visningen slappna av och låt experten tala och visa. Häng inte på. Men ännu bättre är det att ta iväg familjen någon annanstans och låta proffset ta hand om alla intressenter och deras frågor.

Lycka till med städning önskar personalen på Flyttstädning Enköping