mästartips för att rengöra badrum

Rengöringstips för ett fläckfritt badrum

Dessa städtips skapades för att hjälpa dig se efter ditt badrum och se till så att de ser renare ut än någonsin utan någon större ansträngning. Badrummet är det viktigaste området i ditt hem och är ett bra sätt att imponera på dina gäster. Det kan sätta hög press på dig att ha ett fläckfritt område. Självklart håller du det alltid ”hygienisk” men ”fläckfritt” är inte alltid möjligt. Rostfläckar, tvålrester och smutsiga fogar är saker som gör det svårt att uppnå ett ”fläckfritt” badrum.

Knep för att rengöra badrum

Om din ambition är att ditt badrum skall se ut som nytt varje gång så kommer dessa städtips att hjälpa dig. När du väl har fått gjort grovarbetet, något jag kallar för mästerstädningen, så är det väldigt enkelt att hålla det rent. Låt mig bara påminna dig om att hålla något område i ditt hem fläckfritt kräver regelbundet underhåll. Med det sagt så kan vi bryta ner dessa tips i två delar: ”mästerstädartipsen” för att ta ditt badrum från OK till fantastiskt och sen ”städtips för vardagen” som ser till att hålla ditt badrum renare regelbundet. Kontakta ett rekommenderat städföretag i Enköping för mer städhjälp.

Mästerstädartips för badrum

Nu skall du inte vara rädd för att använda kraftiga produkter eller professionella tjänster. Ifall du har att göra med överväldigande mycket smuts, rost och avlagringar så är det okej att använda blekmedel för att skära igenom åratal av smuts.

  • Om du använder kraftiga kemikalier är det viktigt att du har tillräcklig ventilation för att undvika att du andas in dem.  Underskatta inte ångorna.
  • Om det är vissa områden som är särskilt smutsiga bör du applicera rengöringsprodukterna på dessa områden först. Låt sedan medlen verka under tiden du tar hand om andra områden.
  • Använd stålull eller en hård borste som du kan skrubba med – använd alltid handskar!
  • För badrum och handfat som behöver särskild uppmärksamhet fyller du upp dem med varmast möjliga vatten och tillsätter blekmedel eller något annat kraftigt rengöringsmedel som effektivt tar bort fläckar.

Städtips för vardagen

  • Då badrummet väl är i bättre skick så kan du börja använda mildare rengöringsmedel för din vardagliga städrutin.
  • Använda förvaringsområden för att hålla borta prylar. Det gör det mycket lättare att torka av alla ytor.
  • Om du inte har möjlighet att ventilera i ditt badrum ökar det risken för att mögel växer och det tar längre tid för handdukar att torka. Hjälp ditt badrum på traven och låt dörren vara öppen så fukten kan komma ut.
  • Ha en svamp lättillgänglig i duschen så att du kan ta hand om fläckar när du är i duschen. Då har du mindre fläckar att ta hand om när det väl är städdag.
  • På tal om städdag, välj en dag i månaden då du regelbundet djupstädar rummen i ditt hem. Det innebär att rengöra fogarna i ditt kakel, desinficera din toalett och badrumsgolv etc..

Dilemmat med fogrengöring

Att han en bra fogrengörare kan ändra ditt liv. Det låter kanske som ett djärvt uttalande men det finns bara något speciellt med att se ditt kakel skina som nytt som får hela ditt badrum att kännas trevligare. Problemet med att använda en kraftig fogrengörare också innebär att använda kraftiga kemikalier. Ingen vill det, framför allt inte efter en djuprengöring. En av de bästa fogrengörare jag använt är faktiskt miljövänlig och kräver inte särskilt mycket skrubbande.

Införskaffa en tvålavlägsnare

En tvålavlägsnare är en av de rengöringsprodukter i badrummet som verkligen gör skillnad i din städrutin. Om du undrar vad du kan göra för dina duschdörrar eller duschdrapperi så är en av de bästa produkterna en tvålavlägsnare som inte kräver skrubbande. Det tar verkligen bort det hårda arbetet och låter dig snabbt bli av med tvålrester på bara några minuter.

Välj de bästa rengöringsprodukterna till ditt badrum

Väljer du rengöringsprodukter till ditt badrum så finns det vissa saker du bör överväga innan du köper. För att säkra så du bara tar hem de bästa rengöringsprodukterna bör du ställa dessa frågor till dig själv:

Hur ofta kommer jag använda den här produkten?

Kommer den ge mig bättre resultat än de produkter jag har nu?

Är det enkelt att implementera i min befintliga städrutin?

Levererar produkten som bevisat resultat?

Är det säkert och lätt att använda?